توضیحات کامل :

پاورپوینت تحلیل و بررسی سبک آذری در معماری در 41 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

فهرست مطالب

ويژگي هاي معماري اين دوره 

نيارش

گنبد سلطانيه 

مسجد جامع عليشاه تبريز 

مسجد جامع ورامين 

گنبد سيد ركن الدين يزد 

آرامگاه شيخ صفي الدين اردبيلي 

قندیلخانه

آرامگاه شیخ صفی الدین

مسجد جامع يزد 

بارگاه امام رضا(ع) 

 

بخشی از متن

ويژگي هاي معماري اين دوره :

ويژگي هاي زماني در اين دوره بسيار اهميت دارد . در آن زمان نياز به ساختمان هاي گوناگون بود كه بايد زودتر ساخته مي شد . از همين رو در روند ساختمان سازي شتاب مي شد . سپس به پيمون بندي و بهره گيري از عناصر يكسان روي آوردند . از طرفي با از بين رفتن شمار زيادي از هنرمندان و معماران بزرگ در دوره اول اين شيوه (هلاكو) كاستي ها و نادرستي هايي هم پديد آمد . حتي در گزينش جاي برخي از شهرها اشتباه كردند . 

يكي ديگر از ويژگي هاي اين دوره بهره گيري بيشتر از هندسه در طراحي معماري است . گوناگوني طرح ها در اين شيوه از همه بيشتر است . تنوع در طراحي در تورفتگي و بيرون زدگي نمودار مي شود .

همچنين در اين شيوه ساختمان هايي با اندازه هايي بسيار بزرگ ساخته شد كه در شيوه هاي پيشين مانند نداشت . همچون گنبد سلطانيه ، انواع نقشه ها با حياط و چهار ايوان براي مدرسه و مسجد بكار رفت . 

نيارش : 

در شيوة آذري دگرگوني هايي در نيارش ساختمان رخ داد .گنبد دو پوسته گسسته ( خود وآهيانه ) با ديوارهاي خشخاشي .
در شيو ه رازي آجر نما كاري همراه با سفت كاري انجام مي شد و ساختمان پايدارتر و نماسازي آن ماندگارتر مي شد . اما در شيوه آذري ، نخست ساختمان با خشت يا آجر يا سنگ لاشه با شتاب و بدون نما ساخته مي شد . سپس نماسازي به آن افزوده مي شد . يا با پوسته اي از آجر،گره سازي آجر يا با گچ اندود و نقاشي مي شد .گره سازي آجر و كاشي (معقلي) هم بكار مي رفت .
كم كم از كاربرد آجر كاسته شد و جاي آن را كاشي لعابدار و سفال كنده كاري شده گرفت .
يكي از نمونه هاي كاشي ،كاشي معرق بود كه در اين دوره بيشتر بكار رفت .كاشي تراش يا معرق در اين دوره بسيار پيشرفت كرد . سپس در دوره دوم شيوه كاشي هفت رنگ و كاشي خشتي باب شد...